Zavod za šport Kranj
Partizanska 37
Kranj
4000
Slovenija
info@zsport-kranj.si
Facebook Google+ Twitter Instagram Youtube

Programi za otroke na Gibi Gibu

Kolesarska dirka Po Sloveniji 2018 - Kranj

Kdaj: 16. Junij 2018
Ura: 12.00
Lokacija:
Panoga:

Spoštovani,

 

To soboto gre skozi Kranj velika kolesarska dirka po Sloveniji, katero promovira tudi STO in vsi ostali turistični zavodi, saj bomo nekateri kraji deležni panoramskega posnetka kraja. Ta posnetek se bo predvajal v času živega prenosa dirke na Eurosportu in TVO SLO. Prenosa v živo v času, ko bo šla karavana skozi Kranj ne bo, pride pa ekipa posneti Kranj dopoldan in bo te posnetke objavljala čez dan v času prenosa v živo (13:30 – 15:00).

 

Leteči cilj bo tudi v Kranju. Svetovna kolesarska smetana se bo v soboto, 16. junija, okoli 12. ure peljala skozi Kranj - mimo Labor, železniške postaje, Gimnazije Kranj in naprej proti Brdu. Kranjčane in Kranjčanke vabimo k čimbolj glasnemu, izvirnemu in kreativnemu navijanju, saj se vsa mesta, skozi katera poteka dirka, potegujejo za naziv Naj gostitelj 2018, ki bo prejel pokal – repliko 5200 let starega lesenega kolesa z ljubljanskega barja.Link 4. etape, ki gre skozi Kranj https://connect.garmin.com/modern/course/18329141

 

Na dirki za slovensko reprezentanco nastopajo tudi člani Kolesarskega kluba Kranj, in sicer

ČOTAR Luka,  ČEMAŽAR Nik, DRINOVEC Matej, LAVRIČ Martin in PRIMOŽIČ Jaka. Reprezentanco pa vodi Matjaž Zevnik.

 

Nik Čemažar je danes že bežal skupaj s štirimi kolesarji (od 10km dalje, trenutno na 40 km so še slabe tri minute v prednosti).

 

V nekaterih drugih, tudi tujih ekipah pa dirkajo še v Kranju vzgojeni kolesarji Matej Mohorič, Luka Mezgec ter Gašper Katrašnik.

 

Vljudno vabljeni, da jih množično spodbujamo v domačem Kranju.

 

S spoštovanjem,

Nazaj na napovednik