Zavod za šport Kranj
Partizanska 37
Kranj
4000
Slovenija
info@zsport-kranj.si
Facebook Google+ Twitter Instagram Youtube
28. Avgust 2018

Gorenjska gosti evropsko plavalno veteransko prvenstvo

V Kranju so se začela tekmovanja za Evropsko veteransko prvenstvo v  vaterpolu, plavanju, skokih v vodo, daljinskem in sinhronem plavanju. Na njem se merijo športniki veterani, starejši od 25 let, ki bodo tekmovali na štirih prizoriščih: v Kranju, Kamniku, na Bledu in Jesenicah. Prijavljenih je 4650 tekmovalcev, med njimi 128 slovenskih tekmovalcev. V Kranju že potekajo tekmovanja v vaterpolu, plavalci pa bodo s tekmovanji začeli v nedeljo, 2. septembra.

 

Slovenija z gostitelji prvenstva Kranjem, Bledom, Jesenicami in Kamnikom ter v sodelovanju z Radovljico je od 26. avgusta središče masters športnikov – športnikov veteranov. Prvič v zgodovini so združene plavalne discipline – plavanje, skoki v vodo, daljinsko in sinhrono plavanje ter vaterpolo, zato je vzdušje na tekmovališčih še toliko bolj veselo.

 

Vstop za ogled tekmovanj je na vseh prizoriščih prost. Lahko pa boste navijali za kar 128 slovenskih športnikov. S tekmovanji v vaterpolu sta že začeli dve slovenski vaterpolski ekipi – SD Kranj 75 Triglav v starostni skupini 40+ ter Veterani Triglav v starostni skupini 60+, v skokih v vodo pa se že merita dva slovenska predstavnika. Od 2. septembra dalje pa bo tekmovalo še 63 slovenskih plavalcev, 8. in 9. septembra pa na Bledu še 33 tekmovalcev v daljinskem plavanju. Medalje na domačem veteranskem prvenstvu si želi tudi domača štafeta v sestavi Sara Isaković, Tanja Blatnik, Matjaž Markič in Sandi Murovec. Zanje boste lahko navijali v 4. in 6. septembra na letnem bazenu v Kranju.

 

Pomen prvenstva

Po uspešni organizaciji Evropskega masters prvenstva v plavanju, skokih v vodo, daljinskem in sinhronem plavanju leta 2007 je Evropska plavalna zveza organizacijo prvenstva ponovno zaupala Plavalni zvezi Slovenije, organizacijsko pa dogodek zaupala podjetju Si Sport d.o.o., ki že več kot 20 let deluje na področju organizacije športnih dogodkov. Prvenstvo je izjemnega pomena tudi s turističnega vidika, saj bodo tekmovalci predvidoma ustvarili okoli 35.000 nočitev. Tako odločitev Evropske plavalne zveze, da prvič združi plavalne discipline z vaterpolom, ni bila naključna, saj želijo organizatorji vzpostaviti festivalsko vzdušje.

 

Pester spremljevalni program

Poleg tekmovalnih ambicij pa so športniki veterani znani tudi po tem, da se med tekmovanji radi družijo in odkrivajo okolico tekmovališč. Zato so organizatorji v sodelovanju z Zavodi za turizem Kranj, Bled, Kamnik, Jesenice in Radovljica pripravili številne dodatne aktivnosti – vodene turistične izlete, oglede krajev gostiteljev prvenstva, popestritev ponudbe gostinskih lokalov v Kranju, v času prvenstva bo v Kamniku potekal Festival narodnih noš, pester pa bo tudi program na glavnem prizorišču – v Kranju. V sodelovanju z Zavodom za turizem Kranj se bodo med 2. in 9. septembrom predstavili izdelovalci domačih izdelkov, 5. septembra pa je na Gradu Khiselstein načrtovan tudi kulinarični večer.

Nazaj na Novice


Programi za otroke na Gibi Gibu

VESELE URICE PLAVANJA