Zavod za šport Kranj
Partizanska 37
Kranj
4000
Slovenija
info@zsport-kranj.si
Facebook Google+ Twitter Instagram Youtube
22. Januar 2019

KONDICIJSKI TRENER ORLOV IMA POMEMBNO VLOGO MED PRIPRAVAMI

LEO KOSTIČ: FANTJE ZAUPAJO V TO, KAR DELAMO!

Že nekaj časa je zelo aktivno v delo strokovnega štaba NK Triglav Kranj vpet tudi kondicijski trener, ki bdi nad vsem, kar ni neposrednio povezano z najbolj nogometnimi elementi treningov. Leo Kostič je strokovnjak za telesno pripravo, ki tudi v tej zimi skrbno načrtuje potek priprav članske ekipe Orlov.


"Startali smo z osnovno vzdržljivostjo, ne zgolj s pomočjo teka, pač pa tudi ob delu z žogo. Nadaljevali smo s poudarkom na telesni moči, saj je osnovni cilj, da z močjo ustvarimo preventivo pred poškodbami nogometašev. S tem želimo okrepiti najbolj pomembne mišične skupine, ki so med samo tekmo najbolj na udaru," je uvodoma dejal Leo Kostič.


Treningi so številni in naporni, a to je povsem običajno za zimske priprave pred najbolj pomembnim dleom sezone. "Ob tem bomo veliko delali na dvigu splošne telesne pripravljenosti, poudarek je na začetni hitrosti, kratkih sprintih in spremembah smeri. Preprossto povedano, igralca moramo kar najbolje pripraviti in adaptirati na pogoje, ki se dogajajo med samo tekmo. Igralci imajo tudi individualne programe, saj se trudimo, da v večji skupini, ki dela splošne treninge, tudi vsak posameznik napreduje na področju, kjer to potrebuje."


Leo z ekipo dela že lep čas, zato lahko oceni napredek fantov, ki vadijo pod njegovo dirigentsko palico."Nedvomno se napredek močno pozna. Ne samo to, vidim, da fantje zaupajo v to, kar skupaj delamo in ustvarjamo. Najbolj pomembno je, da tudi sami opazijo napredek, da so močnejši in bolj vzdržljivi. Videlo se je, da ekipe ne "zmanjkuje" proti koncu tekem, nikoli ni bilo vprašljivo, če lahko tečejo in se borijo do samega konca. Je pa rezultat v nogometu odvisen od različnih okoliščin."


"Naša ekipa je v povprečju zelo mlada in s takimi nogometaši se še toliko bolj splača trdo in načrtno delati. Tako se krepijo,postajajo močnejši in vzdržljivejši, pa še možnosti za poškodbe so manjše. Opravili smo TNG meritve, kjer smo preverili karakteristike mišičnih skupin in ugotovili, da imajo fantje velik potencial. Opravili smo tudi meritve hitrosti, kjer smo preverjali sprint, spremembe smeri in nadzor nad žogo. Menim, da delamo v pravi smeri in se bo vloženo poznalo tudi na igrišču. Užitek je delati z nekom, ki rad dela s teboj," je še dodal Leo Kostič. In vložen trud se je med drugim že poznal tudi na uvodnih dveh pripravljalnih tekmah...

Nazaj na Novice


Programi za otroke na Gibi Gibu

VESELE URICE PLAVANJA