Zavod za šport Kranj
Partizanska 37
Kranj
4000
Slovenija
info@zsport-kranj.si
Facebook Google+ Twitter Instagram Youtube
04. September 2018

Nogometaši Maribora so v 7. krogu Prve lige s 5:1 v gosteh ugnali Triglav

Razigrani vijoličasti napolnili kranjsko mrežo
V Kranju so Mariborčani, ki so četrtič v tej sezoni zabili pet golov, že v sedmi minuti začeli domačo mrežo. Po seriji hitrih podaj je Jasmin Mešanović na robu kazenskega prostora našel Dina Hotića, ki je žogo poslal za hrbet kranjski obrambi. Stekla sta Mešanović in Jan Mlakar, ki jo je potisnil za hrbet Darjana Curanovića. Na drugi strani so tudi gostitelji izigrali gostujočo obrambo. Na približno sedmih metrih od vrat je sam ostal Luka Majcen, ki pa je meril visoko prek gola.

Že v 16. minuti bi Maribor lahko vodil z 2:0, ko je Mitja Viler z leve strani poslal predložek prek vrat. Branilci Triglava so jo le pospremili s pogledom, vendar je Mlakar iz neposredne bližine zadel le vratnico. Ko pa se je vendarle znova zatresla mreža gostiteljev, je tekla 31. minuta. S prostega strela je podal Amir Dervišević, v skoku pa je bil najvišji Blaž Vrhovec, ki je z glavo dosegel svoj prvi zadetek v tej sezoni. Nekaj minut kasneje je Majcen sprožil s 16 metrov, a je z močnim udarcem zadel le stičišče prečke in vratnice.

Silovito so vijoličasti začeli drugi polčas. Po manj kot dveh minutah je prednost povišal Hotić, ki je mojstrsko s 25 metrov žogo poslal v desni zgornji kot Curanovićevih vrat. V 56. minuti se je med strelce vpisal še Luka Zahović, ki je izkoristil natančno podajo Mešanovića v prostor in za hrbet domači obrambi. Mariborski napadalec je žogo poslal prek Curanovića, od vratnice pa se je odbila v gol. Častni zadetek za Triglav je v 70. minuti dosegel rezervist David Tijanić,ki je prvič v tej sezoni zatresel mrežo. Zatem je veselje Vilerju preprečil okvir vrat, Zahović pa je iz bližine končni izid postavil v 91. minuti.

Nazaj na Novice


Programi za otroke na Gibi Gibu

VESELE URICE PLAVANJA