Zavod za šport Kranj
Partizanska 37
Kranj
4000
Slovenija
info@zsport-kranj.si
Facebook Google+ Twitter Instagram Youtube
Vse
Tek
Plavanje
Fitnes
Tek na smučeh
Smučanje
3. 04. 2018

Ali lahko samo z izvajanjem trebušnjakov dobimo 6-pack?

Žal samo z izvajanjem trebušnjakov ne bomo dobili lepega trebuha, ker je poraba kalorij pri izvajanju te vaje premajhna. Hkrati pa se moramo..
Preberi več
Slavko Zupanc / 3. 03. 2018

Kdaj začeti smučati?

Precejšnjo vlogo pri dilemi, kdaj začeti, igrajo starši in motorični razvoj otroka. V praksi velja, da več časa, kot ga bo otrok preživel na..
Preberi več
Slavko Zupanc / 22. 11. 2017

Kakšen je najprimernejši teren za smučarske začetnike?

Izbira terena za začetnike je ena izmed osnovnih odločitev učitelja, kako hitro se bo otrok naučil smučati in v kakšni tehniki bo smučal. Teren..
Preberi več
Slavko Zupanc / 22. 11. 2017

Katere so najprimernejše metode učenja pri začetnikih?

V začetku se otrok veliko igra in vadi na snegu.   Prvo zlato pravilo: vse skupaj mora ostati igra. Zavedati se morate, da so prvi stiki s..
Preberi več
Igor Veličkovič / 14. 11. 2017

Voda v plavalnih očalih

Pred nakupom malo dražjih modelov plavalnih očal, je potrebno očala testirsti. Obstaja veliko modelov  in oblik plavalnih očal. Glede na vašo..
Preberi več
Igor Veličkovič / 21. 09. 2017

Voda v nosu

Voda zalije nos le v primeru, da so nosne odprtine obrnjene navzgor  preko 90%. Takrat preprečimo zalivanje vode z lažjim izpihovanjem zraka...
Preberi več
22. 11. 2017

Kako pogosto lahko vadimo, da ne pride do poškodb?

Pogostost je vadbe odvisna od mnogih dejavnikov. Seveda so zelo pomembne smiselne vadbene naloge, ki temeljijo na načrtu vadbe. Potrebno je..
Preberi več
Slavko Zupanc / 22. 11. 2017

Kakšno smučarsko opremo potrebujejo najmlajši?

Čeprav pogosto slišimo stavek »Saj, za letos bo še dobro« ali pa da »Je otrok še tako majhen, da lahko za začetek smuča tudi na sulicah« in..
Preberi več
Igor Veličkovič / 21. 09. 2017

Zadihanost med plavanjem kravla

Do prehitre zadihanosti po navadi prihaja zaradi nepopolnega izdiha. Zaradi nepopolnega izdiha prihaja do plitkega vdiha, kar privede do nepopolne..
Preberi več
22. 11. 2017

Kako najhitrejše izberemo osebnega trenerja?

Trenerja lahko najamete v skoraj vsakem fitnesu ali pa na spletu za vadbo v naravi. Lahko ga najamemo za nedoločen čas oz. po dogovoru. Ob uvodnem..
Preberi več
Slavko Zupanc / 17. 11. 2017

Kdo je boljši učitelj začetnikov? Starši ali učitelj?

Tako kot povsod je tudi pri smučanju težje učiti svojega otroka kot tujega. Zakaj? Ker otrok učitelja bolj uboga kot svoje starše in je napredek..
Preberi več
21. 03. 2022

Doping v športu

Zadnji dve leti vsakodnevno prebiramo, kolikšno je število pozitivnih testov na koronavirus. Ob besedni zvezi » ta in ta je bil pozitiven« pa..
Preberi več
22. 11. 2017

Kaj so proteini in ali so stereoidi?

Proteini oz. beljakovine so zelo pomemben dejavnik v svetu s fitnesa, saj so tako rekoč gorivo za mišice (hitrejša regeneracija mišic, hitrejša..
Preberi več
22. 11. 2017

Kako shujšati?

Če bi človek rad shujšal, mora povečati porabo energije ali pa zmanjšati število zaužitih kalorij. Seveda je najučinkoviteje, če stori kar..
Preberi več
22. 11. 2017

Prednosti treniranja z osebnim trenerjem

Prednosti, če oseba najame osebnega trenerja so večja varnost pri vadbi (pravilna izvedba treninga in vaj), hitrejše in bolj učinkovito doseganje..
Preberi več