Zavod za šport Kranj
Partizanska 37
Kranj
4000
Slovenija
info@zsport-kranj.si
Facebook Google+ Twitter Instagram Youtube
18. December 2018

KAPETAN ORLOV OB ODHODU NA ZIMSKI PREMOR

MAJCEN: EKIPA RASTE, KLUB PRAV TAKO!

Luka, prva polovica sezone je uradno zaključena. Sledi nekaj premora, verjetno bo prišel prav za polnitev baterij, regeneracijo, saj hitro sledi začetek priprav na spomladanski del sezone?


Vsekakor premor prihaja ob pravem času. Prišel bo zelo prav tako telesu kot tudi glavi. Za nami je naporna polovica sezone, imeli smo vzpone in padce, beležili smo zmage in poraze, a menim, da smo zgradili temelje, na katerih lahko optimistično zremo v nogometno pomlad. Na vsakem treningu smo dali vse od sebe, na sleherni tekmi smo se borili, zato je premor zaslužen.


Kaj bi najprej izpostavili kot najlepši, najbolj prijeten trenutek jesenskega dela sezone?


Vsaka zmaga je prinesla ogromno veselja, najljubši trenutek, ki mi prvi pade na pamet, pa je zmaga proti Krškemu. To je bila nadvse pomembna tekma, na domačem terenu smo konkurenta za obstanek ugnali z golom v zadnji minuti, celo v zadnjih sekundah. To je bil enkraten trenutek.

 

Bili so tudi porazi in težki trenutki, v katerem obdobju je bilo najtežje?


Težko je bilo, ko se je začela serija porazov. Na eni točki smo bili na prelomnici, da se lahko močno povzpnemo ali zelo pademo. Zgodilo se je slednje, v tednu ali dveh smo se znašli v kanalu iz katerega je zelo težko priplezati. To smo na krut način spoznali mi, sploh naši mlajši igralci. Načeloma pa menim, da smo imeli boljšo polovico sezone kot pred letom dni.


Prav to, kako lahko primerjamo jesenski del te in minule sezone? V klubu ste že nekaj časa, kako doživljate rast nekaterih mlajših igralcev, moštva in kluba kot celote?


Morda nimamo toliko izkušenejših igralcev, kot smo jih imeli v minuli sezoni, in je moštvo po letih mlajše in manj izkušeno. A fantje hitro zorijo, pridobivajo neprecenljiva vedenja o prvoligaškem nogometu in gre opaziti tako rast ekipe kot kluba v celoti. V tem obdobju smo se povsem spoznali s trenerjevim delom ter zahtevami in iskreno menim, da gremo v drugem delu sezone lahko le še strmo navzgor.


Sami ste eden od dveh najboljših strelcev ekipe v dosedanjem delu sezone, ob tem pa tudi najboljši podajalec. Ste zadovoljni z individualnim izplenom?


Pred začetkom sezone sem si zadal cilj 10 doseženih golov, za zdaj sem na polovici. Proti koncu se je malce ustavilo, lahko bi dosegel še nekaj zadetkov, kljub vsemu pa mislim, da moram biti s prikazanim zadovoljen.

Nazaj na Novice


Programi za otroke na Gibi Gibu

VESELE URICE PLAVANJA