Zavod za šport Kranj
Partizanska 37
Kranj
4000
Slovenija
info@zsport-kranj.si
Facebook Google+ Twitter Instagram Youtube
13. November 2018

Kranjski plavalec v Tokiu boljši od vseh

Triglavan Peter John Stevens je s časom 26,03 sekunde zmagal na 50 metrov prsno na svetovnem pokalu v Tokiu. Drugi je bil Rus Kiril Prigoda (26,19), tretji pa Japonec Jasuhiro Koseki (26,20). Stevens je potrdil tudi normo za decembrsko svetovno prvenstvo na Kitajskem (26,83).

V kvalifikacijah je Stevens, bronast v tej disciplini na letošnjem evropskem prvenstvu v Glasgowu, plaval pol sekunde slabše in se v finale uvrstil s četrtim časom.

"To danes je bilo povsem nasprotno kot v Pekingu pred tednom dni. Izšlo se je izredno dobro. Po skoku je dobil želeno prednost. Zaradi tega je plaval manj v krču kot v Pekingu. Na obratu je imel že lepo prednost, ki je zadoščala do cilja. Glede na čas sezone in da je v pripravah na SP, je nastop zelo obetajoč," je pojasnil Stevensov trener Luka Berdajs.

V finalu je član kranjskega Triglava nato plaval precej hitreje, čas 26,03 sekunde je njegov tretji najhitrejši vseh časov v 25-metrskih bazenih. Hitreje je plaval le decembra 2016 v Windsorju (25,85), ko je postal svetovni podprvak, in decembra 2017 v Koebenhavnu (25,97).

Nazaj na Novice


Programi za otroke na Gibi Gibu

VESELE URICE PLAVANJA