Zavod za šport Kranj
Partizanska 37
Kranj
4000
Slovenija
info@zsport-kranj.si
Facebook Google+ Twitter Instagram Youtube
16. Oktober 2018

TRENER ČLANSKE EKIPE PRED NADALJEVANJEM SEZONE: DEJAN DONČIĆ

Med reprezentančnim premorom ste odigrali zahtevno pripravljalno tekmo v Avstriji, kjer ste remizirali z WAC, članom tamkajšnje Bundeslige. Kako ste bili zadovoljni s tistim obračunom?


Zadovoljen sem s pripravljano tekmo v Avstriji, to je bil zahteven obračun proti ekipi s sredine lestvice avstrijske Bundeslige. S prvimi 20 minutami nisem prav zadovoljen, ker si nismo upali igrato, po tem pa sem bil zelo zadovoljen z videnim. Igrali smo našo prepoznavno igro, pokazali smo tisto, kar treniramo in uigravamo, to pa je zame tudi bistvenega pomena.


Članska in mladinska ekipa imata v tem obdobju veliko število igralcev v reprezentancah. To je vsekakor pozitivno za klub, a verjetno predstavlja tudi nekaj nevšečnosti za vas kot trenerja?


Vselej je dobrodošlo, da ima klub nogometaše v reprezentancah, ne glede na kategorijo. To pomeni, da se dobro dela, da nekdo opazi kakovost, fantje pa tako še bolj opozorijo nase. Res se malce spremeni trening, saj je udeleženo manjše število nogometašev. Koncept ostaja enak, imamo pa v takem obdobju prednost, da lahko treningom priključimo koga od mladinskih igralcev.


Praviloma pravimo, da se med odmorom od prvoligaških tekem naredijo mini priprave, kjer je intenzivnost večja. Je bilo tudi tokrat tako?


V tem obdobju smo naredili vse, kar smo si zamislili. Imeli smo veliko število treningov, na katerih smo zelo trdo in intenzivno trenirali. Ob tem smo odigrali še močno pripravljalno tekmo, zdaj pa bomo počasi vse misli usmerili k nedeljski tekmi. Ko se vrnejo vsi reprezentanti, bomo taktilno in tehnično treninge povsem naravnali na Olimpijo.


Hitro bo tu nova preizkušnja, v nedeljo vas v prvenstvu čaka tekma z Olimpijo. nekaj tekem proti najboljšim klubom v Sloveniji ste že odigrali, zdaj že poznate reakcijo vaših igralcev na tekmah s takšnimi klubi?


Po pokalnem obračunu z Olimpijo sem želel igralcem dopovedati, da je vsaka takšna tekma nogometni praznik. Tako želimo to dojemati, to je oder, kjer moramo pokazati vse, kar znamo in moramo dati prav vse od sebe. Tu ne moreš ničesar izgubiti, lahko le ogromno pridobiš. Pričakujem sproščenost, a da se taktične zamisli upoštevajo do zadnjega. Ekipni moto je, da spoštujemo vsakega, a se nikogar ne bojimo.

 

 prevzeto s strani NK Triglav

Nazaj na Novice


Programi za otroke na Gibi Gibu

VESELE URICE PLAVANJA