Zavod za šport Kranj
Partizanska 37
Kranj
4000
Slovenija
info@zsport-kranj.si
Facebook Google+ Twitter Instagram Youtube
25. September 2018

Za Triglavane konec pokalne poti

V STOŽICAH JE TRIGLAV Z 1:2 IZGUBIL PROTI OLIMPIJI

V drugem kolu aktualne sezone slovenskega pokala so Kranjčani gostovali v Ljubljani, kjer jih je pričakala Olimpija, aktualna zmagovalka tega tekmovanja. Orli so v tekmo vstopili z dobro popotnico po zmagi v Domžalah, zato so bili nabrušeni, da še deseto zaporedno gostujočo tekmo ostanejo neporaženi. In niso bili daleč ...


Prvih 30 minut tekme je pripadlo domačim, ki so bili nevarni po krilih in z globinskimi žogami, Triglavani pa so mrežo ohranili nedotaknjeno do 14. minute. Takrat je iz bližine meril Savić, strel mu je bravurozno ubranil Luka Čadež, ki pa ni uspel zaustaviti odbitega strela Lendrića. Do konca polčasa sta imela Luka Majcen in Dickson Afoakwa lepi priložnosti v kazenskem prostoru, a nista premagala Vidmarja.


Drugi del je v celoti pripadel bordo-belim, ki so vehamentno napadali in redno ogrožali domačega vratarja. Od številnih strelov in poskusov je treba izluščiti izrazite priložnosti Tilna Mlakarja, Denija Jurića in Gašperja Udoviča, vsi so bili sami pred vratarjem, a do zadetka jim ni uspelo priti. Je pa v 83. minuti izenačil David Tijanič, ko je mojstrsko izvedel prosti strel in kot vkopanega pustil vratarja Olimpije. V predzadnji minuti rednega dela pa se je pod mojstrski gol podpisal še Črnic in Zmaji so se veselili četrtfinala pokalnega tekmovanja.


"Odigrali smo pošteno in konkretno tekmo. V prvem delu smo bili v določenem strahu ali krču, saj nam ni uspelo razviti igre. Smo pa to, da znamo še kako dobro igrati v polju, pokazali v nadaljevanju, zato smo tudi prihajali do lepih priložnosti. Težimo k igri, ker vemo, da imamo nogometaše, ki so tega sposobni. So dovolj kakovostni, in ko nastopijo samozavestno, prikažejo veliko znanja in dobrega nogometa," je po tekmi dejal trener Orlov Dejan Dončić.

 

Časa za obžalovanje ni, niti razlogov za to ni, če smo odkriti, saj se zgoščen urnik tekem v septembru nadaljuje že v nedeljo. Takrat bo v Kranju gostoval velenjski Rudar, trenutno deseta ekipa na tabeli Prve lige Telekom Slovenije.

Nazaj na Novice


Programi za otroke na Gibi Gibu

VESELE URICE PLAVANJA