Programi in rekreacija

Programi in rekreacija

Športni programi v Kranju 

 

V naši družbi je prava umetnost živeti in najti čas za vse, kar nam je pomembno: za družino, kariero, partnerja… Tako nam za športno aktivnost pogosto zmanjkuje časa oz. volje, vendar se ne smemo odpovedati nečemu, kar nam daje zdravje, moč, lep videz in samospoštovanje. Ne smemo si dovoliti, da nam današnji tempo narekuje le obveznosti, zaradi katerih premalo naredimo zase. Le kdo lahko namesto nas poskrbi za naše zdravo počutje, lep videz in samospoštovanje?

S programom športne rekreacije želimo spodbujati k športni aktivnosti, športni tekmovalnosti in zdravemu načinu življenja.

Osnovni cilji so druženje, razvedrilo, sprostitev in spodbujanje redne vadbe. Želimo, da bi se čim več ljudi odločalo za šport v prostem času in s tem razvijalo svoje telesno in duševno zdravje.

Kranjčankam in Kranjčanom želimo zagotoviti boljši urbani športni prostor in vrnitev vrhunskega športa v Kranj, poleg tega pa si prizadevamo za dvig števila športno aktivnih občank in občanov.

Za tiste, ki si želijo rekreacije, smo pripravili širok izbor vodenih vadbenih programov za vse starosti. Najdete jih na spletni strani Zavoda za šport Kranj. Programe bomo še naprej razvijali in dopolnjevali, da bomo zadovoljili čim širšo množico. Naš cilj je omogočiti športno aktivnost za vse in po vsem dostopni ceni.

Poleg programov, ki potekajo pod našim okriljem, so na spletni strani zbrani številni športni dogodki, ki se odvijajo v celotni Mestni občini Kranj. Vabljeni, da se jih udeležite!

Naj šport postane del vašega vsakdanjika, naj postane vaš nov način življenja, ki vam bo prinašal zdravega duha v zdravem telesu prav vsak dan, dan za dnem!

Otroci

Otroci

Sodelovanje mladih pri športni vzgoji spodbuja gibalne sposobnosti in druženje. Poglejti si široko ponudbo različnih vsebin.
Mladina

Mladina

Športna aktivnost omogoča velik del zdravega razvoja. Poglejte si možnosti športnih aktivnosti za mlade v Kranju.
Odrasli

Odrasli

Redna športna aktivnost je pomembna za vsakega posameznika, ne glede na leta. Poglejte si programe vadb in rekreacije za odrasle.
Klubi in društva

Klubi in društva

Seznam klubov in društev v Kranju. 

Ostale zanimive aktivnosti

Rekreacijsko drsanje

Rekreacijsko drsanje

Navdušenci nad športi na ledu, vabljeni na lepo urejeno, pokrito in zaprto umetno drsališče v Ledeni dvorani v Kranju, kjer...
Kolesarjenje

Kolesarjenje

Pedala pod noge po označenih kolesarskih poteh v Kranju in okolici. 
Usposabljanje reševalcev iz vode

Usposabljanje reševalcev iz vode

Izvajamo tudi usposabljanja reševalcev iz vode za program A , modul A1 in A2. Poglejte si pogoje in zahteve za pridobitev licence. 
Šolska športna tekmovanja

Šolska športna tekmovanja

Šolska športna tekmovanja so nepogrešljiv del dodatne ponudbe vsake šole in predstavljajo nadgradnjo rednega pouka. So...