Para plavanje - za otroke in mladino

 

V Kranju bomo s novim letom prvič ponudili tečaje para plavanja za otroke in odrasle na Pokritem olimpijskem bazenu.

 

Naša vizija

je ponuditi redne in celoletne para plavalne oblike vadbe otrokom in odraslim s posebnimi potrebami. Para plavalci bodo razporejeni po funkcijskih sposobnostih v ustrezne skupine ali individualno delo.

 

 

Zakaj para plavanje?

Za svobodo gibanja, občutek drsenja, izboljšan imunski sistem, povečano gibljivost, razbremenjene sklepe, lajšanje težav z dihali. Sproščenost , splošno vzdržljivost in moč. (vir:ZZŠI)

 

Para plavanje presega pomen preostalih športnih dejavnosti, saj zagotavlja varno gibanje v vodi in omogoča bivanje v naravi z ugodnim vplivom sonca in zraka. Osebam s prizadeto motoriko omogoča samostojnost pri gibanju, nasploh pa krepi telesno sposobnost in ugodno vpliva na duševno počutje. Voda osebam s telesno motnjo omogoča samostojno gibanje, kar je posebnega pomena za tiste, ki jim šibkost njihovega skeletnega mišičevja na kopnem ne omogoča prostega in nemotenega gibanja (vir: PZS).

 

Vadba je namenjena rekreativnim plavalcem z željo popraviti tehniko plavanja (prilagojeno specifikam), ter tistim, ki jih zanima tekmovalni nivo plavanja z željo po tekmovanjih.

 

ŠPORTNI DUH NE IZBIRA TELESA!

 

Termini na voljo

 

pon

tor

sre

čet

pet

Otroci in mladina do 18 let

 

 

 

 

 

Rekreativna vadba

 

14h-15h

 

14h-15h

 

Tekmovalna vadba

14h-15h

 

14h-15h

 

14h-15h

Odrasli

 

 

 

 

 

Rekreativna vadba

15h-16h

15h-16h

15h-16h

15h-16h

15h-16h

 

Mesečna vadnina

  • za otroke in odrasle za 8 obiskov je 40 EUR, za 12 obiskov pa 60 EUR.

 

 

Prijave so možne na spletni strani Zavoda za šport Kranj - prijavnica, na luka.smrkolj@zsport-kranj.si in na telefonski številki 031 314 264 (Luka Smrkolj).