naučimo se plavati

Naučimo se plavati

Zavod za šport Kranj organizira in izvaja tečaje plavanja za otroke kranjskih vrtcev v okviru nacionalne akcije "Naučimo se plavati", ki spada pod okrilje Ministrstva za šolstvo in šport in Zavoda za šport RS Planica. Urnike z vrtci in šolami usklajuje Zavod za šport Kranj.

 

Tečaji potekajo predvidoma od konca septembra do konca maja v dopoldanskem času.

 

Novosti v programu

Vzpostavljena je nova spletna aplikacija Šport mladih, katere del je tudi program Naučimo se plavati. Preko spletne aplikacije se poroča o izvedbi 10 urnih plavalnih tečajev, preverjanj znanja plavanja in 15 urnih plavalnih tečajev ter po novem tudi o izvajanju 20 urnih plavalnih tečajev. Dostop do aplikacije bo preko povezave na spletni strani www.sportmladih.net.

 

Uvedene so bile novosti v programu Naučimo se plavati. Postavljen je enoten sistem poučevanja in nagrajevanja učenja plavanja v Republiki Sloveniji. V ta namen so združene vsebine in nagrade konjičkov in delfinov ter programu dodane še dodatne naloge iz samo reševanja ter za najuspešnejše postavili dodatne naloge za morskega psa. Celotno vsebina je združena v knjižico. Za opravljene naloge pri ocenjevanju znanja plavanja dobijo učenci diplome, ki pa so zasnovane malce drugače in sicer na način da je diploma enotna za vse stopnje, učenci pa prejmejo nalepke za osvojeno znanje, ki jih nato nalepijo na diplomo in tako aktivno sledijo svojemu napredku v plavalnem znanju. Vsa gradiva so brezplačna. Gradiva prejmejo le šole, ki imajo podatke o izvedenih vsebinah NSP v spletni aplikaciji. Najpomembnejša vsebinska novost je ta, da za osvojitev delfinov ni več časovnih norm (več v tabeli št. 1.). Kriteriji, ki so zapisani v okviru kurikuluma, ostajajo nespremenjeni. V okviru posodobitve programa smo pripravili tudi učno gradivo za pomoč pri poučevanju in lažjem razumevanju sprememb v okviru programa, tako v obliki priročnika in video gradiva. Knjižice in diplome boste šole lahko prevzele na področnih centrih od začetka septembra dalje.

 

(vir: Naučimo se plavati – Šport mladih (sportmladih.net) )

 

Ostale zanimive aktivnosti

Mali sonček, Krpan in Planinec

Mali sonček, Krpan in Planinec

Gibalni/športni programi so namenjeni otrokom od 2 - 11 leta starosti. Poglejte si posamezne programe. 
Šolska športna tekmovanja

Šolska športna tekmovanja

Šolska športna tekmovanja so nepogrešljiv del dodatne ponudbe vsake šole in predstavljajo nadgradnjo rednega pouka. So...
Športni dnevi za šole

Športni dnevi za šole

Zavod za šport Kranj organizira in izvaja športne dneve za otroke kranjskih in okoliških šol, kjer se učenke in učenci...